Yritykset ovat valtavien muutosvoimien keskellä. Moni yritys toipuu edelleen koronapandemian vaikutuksista, minkä lisäksi maailmaa ravistelee Ukrainan sota, energiakriisi ja ilmastokriisi, jotka ovat saaneet kuluttaja- että yritysasiakkaat varovaisiksi ja muuttamaan ostokäyttäytymistään. Kriisien värittämät viime vuodet ovat verottaneet erityisesti yrittäjien ja johtajien jaksamista: vaikeat, epävarmuudessa tehdyt päätökset, mahdollisesti muun henkilökunnan kannattelu ja oman hyvinvoinnin laiminlyönti stressaavassa tilanteessa näkyy ja tuntuu. Monet yrittäjät ja johtajat kokevat yksinäisyyttä, joka edelleen nakertaa jaksamista.
Muuttuva ympäristö tuo haasteiden lisäksi myös mahdollisuuksia uudenlaiseen ja uudistuvaan liiketoimintaan.
Sisäinen muutos lähtee tavassa ajatella paremmin elämää, työelämää ja liiketoimintaa. Muutos siirtyy yrittäjästä tai johtajasta eteenpäin tunnevaikutuksen kautta. Positiivinen tunneilmasto mahdollistaa liiketoiminnan uudistumisen ja muutoksen juurtumisen liiketoiminnan prosesseihin, henkilöstöön ja asiakkaisiin.
Tarve yhteisöllisyyteen ja joukkoon kuulumiseen on ihmisen psykologinen perustarve.
Paju ja Hyvää Työtä-Akatemia toteuttavat pk-yrityksille suunnatun Uudistumisen taito -valmennushankeen vuoden 2023 aikana. Valmennuksessa vahvistetaan sosiaalista tukiverkostoa, luodaan uudenlaisia yhteisöllisiä liiketoiminnan kehittämisen menetelmiä ja rakenteita, opetellaan haastamaan omaa ajatteluamme ja tekemään tunneilmastosta oman liiketoimintamme kilpailuedun. Tavoitteena on luoda kestävämpää voimavaralähtöistä liiketoimintaa, hyvinvointia ja parempia innovaatioita.

Valmennuksen sisällöt rakentuvat seuraavien teemojen ympärille:
- Jatkuva asiakaslähtöinen ja yhteisöllinen liiketoiminnan kehittäminen.
- Parempi ajattelu: itsetuntemuksen lisääntyminen ja ajattelun näkökulmien vaihtaminen uudistumisen lähtökohtana.
- Positiivinen tunneilmasto: tunnetaitojen ja tunnejohtamisen merkitys muutoksen toteuttamisessa.
- Sosiaalinen tuki ja resilienssi: sosiaalinen tuki on merkittävä stressinhallinnan keino. Yhteisöllisyyden ja yhteiskehittämisen kautta tuetaan jaksamista.
Valmennukseen sisältyy
- 7 valmennuspäivää maalis-lokakuussa 2023
- Yhteisöllisiä sosiaalisen tuen pilotteja
- Loppuseminaari 17.11.2023
- Hankkeen opit kerätään työkirjaan, joka julkaistaan loppuseminaarissa.