Fasilitointi

Olet varmasti joskus ollut kokouksessa, joka on ollut huonosti valmisteltu. Kenties olet ollut myös työpajassa, jonka tavoitteet ovat jääneet epäselviksi ja vain äänekkäimmät ovat päässeet ääneen muiden tuijotellessa kattoon tai varpaisiin.

Facilis (lat.) tarkoittaa helppoa. Fasilitointi tarkoittaa helpoksi tekemistä.

Fasilitoinnilla tavoitellaan mm. tehokasta ajankäyttöä, tavoitteellista työskentelyä, neutraalin ja innostavan ilmapiirin luomista sekä osallistujien sitouttamista ja motivointia.

Pajun fasilitaattori suunnittelee työpajat tai kokoukset yhdessä tilaajan kanssa. Näin varmistetaan, että työskentely tähtää oikeisiin tuloksiin ja työkalut sopivat ryhmän tarpeisiin.

Kun työpaja on hyvin fasilitoitu, osallistuminen työpajaan on helppoa. Ulkopuolisen fasilitaattorin käyttäminen antaa muille osallistujille mahdollisuuden keskittyä ideointiin ja keskusteluun. Fasilitaattori vastaa ajankäytöstä ja varmistaa, että kaikki osallistuvat työskentelyyn. Lue lisää fasilitoinnista ja ota käyttöön 5 vinkkiä fasilitointiin.

Ota yhteyttä ja jutellaan miten Paju voisi auttaa! 

Kokemuksia

KCT ja Finvector

Kuopio Center for Gene and Cell Therapy (KCT) ja Finvector halusivat hyödyntää ulkopuolista fasilitaattoria sisäisessä kehittämisessä. Strategiatyöpajassa tavoitteena oli varmistaa yhtenäinen strategian tavoitteiden ja toimenpiteiden ymmärrys. HR-tiimin työpajassa paneuduttiin itsensä johtamiseen ja oman toiminnan kehittämiseen.Lue lisää »

Ponssen strategiatyön fasilitointi

Ponsse tarvitsi fasilitointiapua toimitusketjun digivision selkiyttämiseen. Tavoite oli osallistaa henkilöstöä ja luoda yhteinen näkemys siitä mihin ollaan menossa ja mitä halutaan saavuttaa.Lue lisää »

Savonia Food Robo

FoodRobo-hanke järjesti tilaisuuksia, joissa ideoitiin ja sanoitettiin ruokahuollon tulevaisuutta. Paju fasilitoi osallistavat työpajat, joissa käytettiin mm. LEGO® SERIOUS PLAY® -menetelmää.Lue lisää »
null
LEGO® SERIOUS PLAY®
Tehokas, uusi ja hauska tapa työskennellä
Lue lisää
null
Strategiatyön fasilitointi
Innostava ja osallistava strategiaprosessi
Lue lisää
null
Palvelumuotoilukortit
Osta fasilitoinnin tueksi kortit
Lue lisää

Aiheesta blogissa

Muutosseminaari 30.9.2022

Ketterän kehittäjän työkalupakki muutoksen matkalle -valmennuskokonaisuus huipentuu muutosseminaarissa. Seminaari tarjoaa huippumielenkiintoisia puheenvuoroja muutoksesta, tuosta ihanan kamalasta…

LUE LISÄÄ