Fasilitointi

Olet varmasti joskus ollut kokouksessa, joka on ollut huonosti valmisteltu. Kenties olet ollut myös työpajassa, jonka tavoitteet ovat jääneet epäselviksi ja vain äänekkäimmät ovat päässeet ääneen muiden tuijotellessa kattoon tai varpaisiin.

Facilis (lat.) tarkoittaa helppoa. Fasilitointi tarkoittaa helpoksi tekemistä.

Fasilitoinnilla tavoitellaan mm. tehokasta ajankäyttöä, tavoitteellista työskentelyä, neutraalin ja innostavan ilmapiirin luomista sekä osallistujien sitouttamista ja motivointia.

Pajun fasilitaattori suunnittelee työpajat tai kokoukset yhdessä tilaajan kanssa. Näin varmistetaan, että työskentely tähtää oikeisiin tuloksiin ja työkalut sopivat ryhmän tarpeisiin.

Kun työpaja on hyvin fasilitoitu, osallistuminen työpajaan on helppoa. Ulkopuolisen fasilitaattorin käyttäminen antaa muille osallistujille mahdollisuuden keskittyä ideointiin ja keskusteluun. Fasilitaattori vastaa ajankäytöstä ja varmistaa, että kaikki osallistuvat työskentelyyn.

Ota yhteyttä ja jutellaan miten Paju voisi auttaa! 

Kokemuksia

Ponssen strategiatyön fasilitointi

Ponsse tarvitsi fasilitointiapua toimitusketjun digivision selkiyttämiseen. Tavoite oli osallistaa henkilöstöä ja luoda yhteinen näkemys siitä mihin ollaan menossa ja mitä halutaan saavuttaa.Lue lisää »

Savonia Food Robo

FoodRobo-hanke järjesti tilaisuuksia, joissa ideoitiin ja sanoitettiin ruokahuollon tulevaisuutta. Paju fasilitoi osallistavat työpajat, joissa käytettiin mm. LEGO® SERIOUS PLAY® -menetelmää.Lue lisää »

Voimmeko auttaa sinua onnistumaan?

Aiheesta blogissa