Paju Consulting kokemuksia Dimex

Kokemuksia: Dimexin IT-sopimus- ja budjetointisparraus

Dimexin toimitusjohtaja Riitta Krogeruksella oli pöydällä tietojärjestelmiin liittyviä sopimuksia: niiden tarkistamista ja allekirjoittamista. ”IT-järjestelmiin liittyvät sopimukset eivät ole normaalia tekemistäni eikä syvintä osaamistani ja tuntui että oli hyvä idea keskustella sopimuksesta ja sen yksityiskohdista henkilön kanssa, joka ymmärtää tämän tyylisiä sopimuksia paremmin.”

Merja kävi Riitan kanssa kokonaisuuden läpi ja antoi vinkkejä millaisia asioita voisi selvittää lisää ja mistä voisi keskustella yksityiskohtaisemmin. Riitta vei sparrauksen tuloksena asioita itsenäisesti eteenpäin sopimusneuvotteluissa.

Paju on auttanut Dimexiä myös budjetointityökalun kehittämisessä. ”Hallitus viesti, että pitää alkaa tekemään suunnitelmallisempaa ja rullaavampaa budjetointityötä ja että seurattavuuden pitäisi parantua. Tuli hyvin nopeasti fiilis, että siihen tarvitaan apuväline, jotta budjetointityö ei haukkaa isoa osaa työajasta.” Paju auttoi ketterän Excel-pohjaisen työkalun rakentamisessa, koska Dimexillä ei ollut halukkuutta investoida erilliseen järjestelmään. Riitta kuvaili lyhyesti mitä tarvitsee, ja keskustelun pohjalta Paju teki ehdotuksen, joka käytiin yhdessä läpi ja muokattiin tarpeita vastaavaksi.

Pajun kanssa työskentely on joustavaa ja sellaista, että kun päätetään jokin asia lähteä tekemään, se tapahtuu hyvin nopeasti. Eteenpäin liikkuminen hankkeiden kanssa on ollut tehokasta ja arvostan sitä. Lisäksi sovitut asiat on saatu selkeään päätökseen. Oma tyylini tehdä töitä on ollut aina sellainen, että pidetään hauskaa ilmapiiriä yllä samalla, kun asiat tulevat tehdyiksi. Usein jo se, että saa käydä hyvän keskustelun asiasta vie paljon eteenpäin ja kirkastaa omaa näkemystä. Samalla hyvien kysymysten kautta happotestataan, onko jäänyt jotain järkyttäviä sudenkuoppia, joita ei ole itse huomannut.

Minua auttoi IT-sopimusneuvotteluissa paljon, että ymmärsin sanastoa ja sopimustekniikkaa enemmän – tiesin mistä puhun. Sopimukset ovat niin spesifejä, että jää helposti IT-maallikolle hyvin epäselväksi, mitä asiat tarkoittavat käytännössä. Tuntui enemmän siltä, että on ajan tasalla siitä mistä keskustelee ja mistä neuvottelee käytännön tasolla. Kaikki pienemmät ja keskisuuret yritykset, joilla ei ole erikseen IT-henkilökuntaa, hyötyvät ulkopuolisesta avusta neuvotellessaan tällaisia sopimuksia.”

Riitta Krogerus, Dimex, toimitusjohtaja