Pohjois-Savon Vertaistuen keskus

Kokemuksia: Pohjois-Savon Vertaistuen Keskus

Pohjois-Savon Vertaistuen Keskus (Järjestö 2.0), tuttavallisemmin VeKe) on hanke, joka tukee järjestöjen roolia ja toimijaverkoston muodostumista sote- ja maakuntauudistuksessa. Kevään 2019 pienmarkkinoiden tavoitteena oli, että osallistujat saavat oppia palvelumuotoilun työkaluista ja pystyvät tulevaisuudessa hyödyntämään niitä oman organisaation toiminnan kehittämisessä.

Pajun asiantuntijana toimi Silja Huttunen. Kaikilla kolmella paikkakunnalla, Varkaudessa, Iisalmessa ja Kuopiossa, tavattiin kahdesti.

”Veken Pienmarkkinoille osallistuva porukka kulki palvelupolun läpi. Porukassa kerrottiin avoimesti ja rohkeasti mm. ahdistuksen ja toisaalta uuden näkökulman tuomasta innostuksesta. Silja sanoitti käytettäviä työkaluja, piilevä innovaatiopotentiaali voi löytyä sanoittamisen ensi askeleilla, viedä toimintaa uuteen suuntaan ja saada ”vanhoille” urille vahvistusta ja pontta. Valmennukset oli myös hyvä paikka haastaa itseään löytämään vaikeita mielikuvia herättävistä asioista myös myönteisiä puolia ja mahdollisuuksia.
Silja vakuutti meidät välittömällä ja aidolla läsnäololla. Samalla hän ei päästänyt osallistujia helpolla ja piti kokonaisuudesta hienosti kiinni. Osallistujat selvästi luottivat Siljaan.”

Hanna Tervo, Pohjois-Savon Veke

Työpajan osallistujat totesivat työpajan herätelleen ajatuksia:

  • ”Oikein hyvä koulutus, hyvin esitelty ja havainnollisesti ja mukavan visuaalisesti toteutettu koulutus! Itse tykkäsin erityisesti palvelumuotoilut teoriasta ja faktoista. Ryhmätyöt auttoivat hahmottamaan teorioita käytännössä.”
  • ”Kiitos! Ravisteleva, ajatuksia jäsentelevä koulutus, joka antoi omaan työhön paljon.”
  • ”Kiitos asiantuntevasta, innostavasta päivästä, kiitokset toteutuksesta, toivotaan jatkoa.”

 

Tutustu Pajun palvelumuotoiluvalmennuksiin.