Savonia AMK

Kokemuksia: Savonia – Food Robo

Savonia AMK:n FoodRobo-hankkeessa kehitetään ja pilotoidaan automaatioratkaisuja ruuanjakeluketjuihin sekä selvitetään joukkoruokailun tulevaisuuden kehittämistarpeita. Keväällä 2022 hankkeessa järjestettiin kolme tilaisuutta, joissa perehdyttiin ammattikeittiöiden tulevaisuuden näkymiin ja kehittämistarpeisiin. Kaksi tilaisuutta toteutettiin etänä ja yksi livenä. Työpajoihin osallistui yhteensä noin 50 henkilöä.

Paju fasilitoi työpajojen työskentelyosuudet, joissa käytiin keskustelua ja harjoiteltiin mm. tulevaisuustyöskentelyä ja skenaariotyökalun käyttöä. Live-työpajassa visioitiin ammattikeittiöiden tulevaisuutta hyödyntäen LEGO® SERIOUS PLAY® -menetelmää. Legoilla työskentely oli osallistujien mielestä innostavaa ja virkistävää vaihtelua, joka myös innosti luovuuteen ja keskusteluun.

”Yhteistyö Paju Consultingin kanssa oli mutkatonta ja antoisaa. Yhteistyö sujui alusta asti jouhevasti ja helposti. Suunnittelimme yhdessä tilaisuuksien sisällöt ja Jenni antoi hyviä ehdotuksia käytettäviksi menetelmiksi. Jenni ulkopuolisena fasilitoijana ja työryhmätyöskentelyn vetäjänä sai etätyöpajan osallistujat olemaan aktiivisesti mukana: esim. Pollev mahdollisti mainiosti sen, että jokaisen osallistujan ajatukset saatiin näkyviin ilman, että kenenkään tarvitsi jännittää äänessä olemista. Itselleni uusi LEGO® SERIOUS PLAY® –menetelmä sopi mainiosti ruokahuollon tulevaisuuden kehittämistarpeiden ja ratkaisujen sanoittamiseen. Ja se oli kaiken päälle myös tosi hauskaa! Voin suositella Paju Consultingia lämpimästi vastaavien tilaisuuksien fasilitointiin.

Henna Lehikoinen, projektipäällikkö, FoodRobo-hanke, Savonia-ammattikorkeakoulu