Kokemuksia: Savonia – Food Robo

Mariia fasilitoi ja ”juonsi” Sairaaloiden ja hoivapalvelujen ruokahuollon automaatio- ja robotiikkaratkaisut -etätapahtuman. Tapahtumassa oli ideointityöpajoja ja asiantuntijapuheenvuoroja sekä keskustelua sairaaloiden ja hoivapalvelujen tulevaisuuden teknologiaratkaisuista. Tilaisuus oli tarkoitettu erityisesti ruoka- ja terveyssektorin tutkimus-, kehitys- ja innovaatio (TKI) -henkilöstölle, terveydenhuollon ja ruokapalvelujen yritysten edustajille sekä alojen opiskelijoille. Tilaisuuden järjestäjänä toimi Food Robo – Ruokarobotiikka ja -automaatioympäristön kehittäminen-hanke yhteistyössä Kuopio Healthin kanssa.

Osallistujia oli reilu 30 ja tilaisuus sujui erinomaisesti. Sairaaloiden ja hoivapalvelujen ruokahuollon automaatio- ja robotiikkaratkaisut nykytilanteesta piirtyi realistinen kuva, monia näkökulmia saatiin tuotua yhteen ja ideoita kehitettiin.

”Yhteistyö Paju Consultingin kanssa oli sujuvaa ja täsmällistä heti ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen. Ulkopuolinen fasilitoija mahdollisti meille järjestäjille resursseja keskittyä puheenvuoroihin ja aktiiviseen ohjelman seurantaan. Mariian lämminhenkinen ja mutkaton tyyli toi sopivasti vastapainoa asiapitoiselle ohjelmalle. Palaute tilaisuudesta osallistujilta oli myös positiivista. Aikaisemmat kokemukset Paju Consultingin palveluista ovat olleet yhtä onnistuneita, joten palveluntarjoajina he ovat jatkossakin potentiaalinen vaihtoehto. Voin suositella lämpimästi Pajua vastaavanlaisten tilaisuuksien yhteydessä.”

Johanna Kantala, TKI-asiantuntija, Food Robo -hanke, Savonia