Tiimiläiset ympärilläni -ryhmävalmennus

Temperamentti vaikuttaa kunkin ihmisen tapaan viestiä sekä reagoida erilaisissa tilanteissa. Kullakin temperamentilla on vahvuutensa ja heikkoutensa, mutta mikään niistä ei varsinaisesti ole toista parempi.

Miten eri temperamenttityypit sitten näkyvät käytännössä? Alla muutama esimerkki.

  • Osa tarvitsee työnsä tueksi valtavasti yksityiskohtia ja aikaa pureskella kokonaisuus palasiksi. Toiset sitä vastoin menevät suoraan asiaan ja käyvät tehtävän kimppuun välittömästi, kun heille annetaan siihen mahdollisuus.
  • Toiset toimivat todella rationaalisesti ja pohjaavat päätöksensä faktoihin. Osalla tunne vie vallan. Toinen jahkailee päätöksen tekemisessä päiviä, toisella samaan päätökseen kuluu vain murto-osa.
  • Joku ajattelee ennen kuin puhuu ja toinen taas puhuu ennen kuin ajattelee.

Ymmärtämällä sekä omia että muiden, viestintä- ja käyttäytymismalleja, onnistumme paremmin vuorovaikutustilanteissa. Temperamenttiymmärrystä on mahdollista hyödyntää niin tiimi-, myynti- ja esimiestyössä kuin asiakaspalvelussakin.

Temperamenttimallin ymmärtäminen antaa tiimille yhteisen kielen puhua omista tarpeista sekä tunnistaa mahdollisia konfliktien aiheuttajia, jotka saattavat syntyä, kun erilaiset temperamentit kohtaavat ymmärtämättä toisiaan.

Tiimiläiset ympärilläni -valmennus lisää itseymmärrystä ja antaa hyvät eväät empaattiseen ja muut huomioivaan viestintään. 

Kenelle valmennus sopii?

  • Esimiehille, jotka haluavat kehittää omaa toimintaansa.
  • Tiimeille, joihin on viime aikoina tullut uusia jäseniä. 
  • Vakiintuneille tiimeille, jotka haluavat kehittää omaa toimintaansa. 
  • Hyville asiakaspalvelijoille, jotka haluavat tulla työssään entistä paremmaksi. 

Valmennuksen aluksi jokainen tekee itsenäisesti värityyppitestin, jonka jälkeen jatketaan yhteisiin harjoituksiin. Valmennus on käytännönläheinen ja osallistava, ja jättää runsaasti tilaa keskustelulle.

Värityyppitesti

Valmennuksen aluksi tehdään värityyppitesti erilaisten temperamenttityyppien tunnistamiseksi. Onko hallitseva värisi punainen, sininen, keltainen vai vihreä? Tunnistatko tiimisi jäsenten temparementit?

Harjoituksia

Ideoidaan tiimityötä tukevia ajanhallinta- ja viestintäkäytäntöjä. 

Ideoidaan, kuinka tiimi voi paremmin palvella asiakkaita. 

Keskustelua

Valmennuksessa vuorottelevat lyhyet luento-osuudet ja fasilitoitu keskustelu, jonka aikana jaetaan omia kokemuksia ja keskustellaan kehitystarpeista.

Valmennuksen hinta: 800 euroa (alv 0%). Valmennukseen sisältyy myös Idiootit ympärilläni kirja, joka jää tiimin hyödynnettäväksi. 

Sopiva ryhmäkoko valmennuksessa on 10-20 henkilöä, mutta valmennusta on mahdollista räätälöidä myös suuremman ryhmän käyttöön. Otathan rohkeasti yhteyttä!

Värityyppitesti alussa auttoi hahmottamaan koko keskustelun sisällön paremmin.”

”Opin ymmärtämään itseäni paremmin.”

”Jenni oli selkeäsanainen ja antoi tilaa vuorovaikutukselle.”

”Tosi hyvä ja silmiä avaava koulutus!”

”Tiivis paketti”

Valmentajan, Jenni Rissasen, hallitsevat värit ovat punainen ja keltainen. ”Tilanteet ja muut ympärillä olevat ihmiset vaikuttavat myös. Jos jollain on tilanteesta tai projektista narut käsissään, minun punaiseni ei nouse taisteluun. Jos taas näyttää siltä, että hommat ei etene, hakeudun kapellimestarin paikalle ja yritän saada tavoitteen selvitettyä ja porukan siihen suuntaan. Sosiaalisuus ja luovuus ovat keltaisen ominaisuuksia. Keltaiseen liittyy myös matala kynnys innostua uusista asioista. Intoilua yritän itsestäni tietoisesti hillitä, koska uusien asioiden jatkuva haaliminen hankaloittaa jo aloitettujen asioiden loppuun viemistä. Temperamenttien ymmärtäminen antaa oivan mahdollisuuden ymmärtää muita. Se ei ole aina pakettiratkaisu, joskus takkuiseen kommunikointitilanteeseen voi vaikuttaa vaikkapa huonosti nukuttu yö tai joku taustalla itävä ristiriita, mutta värien ymmärtäminen antaa välineitä tunnistaa malleja omassa ja muiden käyttäytymisessä, ja muuttaa omaa toimintaa.”

Jenni Rissanen

Valmentaja, toimitusjohtaja
0400-910300

Asiakkaidemme kokemuksia