Loading...

Ohjausryhmävalmennus

Home / Ohjausryhmävalmennus

Älä anna projektisi ajelehtia - ota se jämäkkään otteeseesi!

Projektin ohjausryhmä voi parhaassa tapauksessa olla kaikkea tätä:

  1. Antaa suunnan asettamalla projektille strategiaa tukevat tavoitteet
  2. Ohjaa viestimällä odotuksensa sekä auttamalla tunnistamaan ja ennaltaehkäisemään riskejä
  3. Toimii tekemällä kovat päätökset ja hoitamalla haasteelliset tilanteet rakentavasti ja jämäkästi
  4. Osallistaa viestimällä muutoksesta sekä muutoksen keskellä

Jos näin ei ole, on syytä miettiä mm. onko kaikilla ohjausryhmän jäsenillä selkeä rooli ja vastuu ohjausryhmän kokoontumisissa? Saako projektipäällikkö apua ja tukea ohjausryhmältä, vai onko kokoontumisista tullut vain yksipuolisia esittely- tai palautteenantotilaisuuksia? Onko selvää mitä projektipäällikkö ja ohjausryhmä odottavat toisiltaan? Tiedätkö sinä milloin voit sanoa, että hanke on onnistunut?

Lue blogista vinkit ohjausryhmätyön rakentamiseen sekä mitä voi käydä, jos ohjausryhmätyöskentelyyn ei juurikaan panosteta tai sitä ei käytetä projektin ohjauksessa lainkaan.

Ohjausryhmävalmennuksen avulla luomme teille laadukkaat ohjausryhmäkäytännöt. Ne syntyvät tavoiteasetannan, odotusten kommunikoinnin, roolien ja vastuiden selventämisen ja toimivien kokousmenettelyjen avulla. Toimenpiteiden toteuttamista varten annan käyttöönne konkreettisia materiaaleja, mm. mallipohjia, jotta liikkeelle lähtö käy helpommin.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla keskityn kuuntelemaan ja kysymään. Keskustelun avulla tunnistan keskeiset toimenpiteet, jotka auttavat teitä saavuttamaan tavoitteet ja pysymään aikataulussa ja budjetissa. Seuraavaksi koostan kehittämistoimenpiteet konkreettiseksi etenemisehdotukseksi. Jos et ole siihen tyytyväinen, en laskuta sinulta mitään.

Työni on valmentaa ja opastaa sinua ja ohjausryhmää tunnistettujen toimenpiteiden toteuttamisessa. Tuotan työn toteuttamista varten myös paljon konkreettisia materiaaleja, mm. mallipohjia, jotta teidän ei tarvitse lähteä liikkeelle tyhjin käsin.

Kuljen halutessasi mukananne koko hankkeen ajan sparrauspalvelun muodossa. Se on projektipäällikölle kohdennettu palvelu, jossa tuen tunnistettujen toimenpide-ehdotusten toteuttamisessa. Toimiva toteutustapa ovat esimerkiksi sparrauspuhelut, joissa keskitymme aina yhteen teemaan kerrallaan.

Kiinnostuitko? Tilaa ohjausryhmävalmennuksen esite sähköpostiisi:

[email-download-link namefield=”YES” id=”2″]

Merja Roponen Paju Consulting

Merjalla on 15 vuoden kokemus kehitys- ja tietojärjestelmähankkeiden läpiviennistä useilta toimialoilta. Hän syttyy muutoshankkeiden vetämisestä sekä prosessien kehittämisestä. Merjan työote on analyyttinen, eteenpäin vievä ja rakentava.

Merja Roponen
Valmentaja | Liiketoimintakonsultti | Partner

Merjalla on 15 vuoden kokemus IT-hankkeiden läpiviennistä sekä 10 vuoden kokemus liiketoimintajohtajan tehtävistä.

Merjan missiona on tuoda tämä tietämys IT-projekteissa tilaajan käyttöön ja tarjota projektien ohjaukseen konkreettisia toimintamalleja ja materiaaleja, jotka auttavat ennakoinnissa, budjetin ja aikataulun pitämisessä sekä käyttöönottoprosessin onnistumisessa.

Merja Roponen
merja.roponen@pajuconsulting.fi
puh. 040-7346015
LinkedIn

Lue lisää yrityksestä ja palveluista.