Loading...

Onnistu IT-projektissa – lataa maksuton projektisuunnitelmapohja

Home / Onnistu IT-projektissa – lataa maksuton projektisuunnitelmapohja

Ihanteellisessa tilanteessa digiprojekteissa tavoitteet ja mittarit sekä niihin liittyvät kaupalliset vaikutukset kiinnitetään jo sopimusneuvotteluvaiheessa. Usein ne kuitenkin tarkennetaan konkreettisiksi vasta projektisuunnitteluvaiheessa, ja valitettavan usein niitä ei tarkenneta kunnolla koskaan.

Lue blogista lisää siitä, mikä digihankkeen tilaajalle tulee usein yllätyksenä ja mitä pitää edellyttää IT-toimittajalta tyypillisten projektivastuiden lisäksi.

Digihankkeen tilaajalle on olennaista pohtia, milloin voidaan sanoa että projekti on onnistunut ja tuottanut halutut tulokset. Ja etenkin, mitä ne halutut tulokset tarkalleen ottaen ovat ja miten niitä mitataan.

Tavoitteet toimivat projektin ohjauksessa kompassina ja toimivat runkona myös sopimusneuvotteluvaiheessa toimittajan kanssa. Ne auttavat välttämään ylimääräisiä räätälöintejä, selkiyttävät viestintää ja helpottavat oleellisesti projektiryhmän työskentelyä ja projektiohjausta. Harmittavan usein digihankkeissa kivenä kengässä ja lisäkustannusten aiheuttajina ovat selkeän tavoiteasetannan lisäksi vaillinaiset tai jopa puuttuvat ohjausryhmämenettelyt.

Lataa IT-hankkeen projektisuunnitelman mallipohja. Vinkkinä, että tätä suunnitelmaa kannattaa ryhtyä täydentämään jo kun hankintaa vasta valmistellaan, koska mallipohjan kysymysten läpikäynti auttaa tarjousprosessissa ja sopimusneuvotteluissa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

040 734 6015 / Merja Roponen
merja.roponen@pajuconsulting.fi

Merja Roponen Paju Consulting

Merjalla on 15 vuoden kokemus kehitys- ja tietojärjestelmähankkeiden läpiviennistä useilta toimialoilta. Hän syttyy muutoshankkeiden vetämisestä sekä prosessien kehittämisestä. Merjan työote on analyyttinen, eteenpäin vievä ja rakentava.

Merja Roponen
Valmentaja | Liiketoimintakonsultti | Partner

Merjalla on 15 vuoden kokemus IT-hankkeiden läpiviennistä sekä 10 vuoden kokemus liiketoimintajohtajan tehtävistä.

Merjan missiona on tuoda tämä tietämys IT-projekteissa tilaajan käyttöön ja tarjota projektien ohjaukseen konkreettisia toimintamalleja ja materiaaleja, jotka auttavat ennakoinnissa, budjetin ja aikataulun pitämisessä sekä käyttöönottoprosessin onnistumisessa.

Merja Roponen
merja.roponen@pajuconsulting.fi
puh. 040-7346015
LinkedIn

Lue lisää yrityksestä ja palveluista.