Kokemuksia: Rautavaaran kunta

Vaaralla palaa –hankkeen järjestämässä palvelumuotoilutyöpajassa ideoitiin erilaisia ratkaisuja hyödyntää paremmin Rautavaaran kunnan uimarantaa, eli Saarelan rantaa ja venevalkamaa. Alueen tulee palvella monia kohderyhmiä, kuten asukkaita, matkailijoita, yrittäjiä sekä tapahtumajärjestäjiä. Ennen työpajaa kerättiin tietoa verkkokyselyllä ja niiden tuloksia hyödynnettiin työpajassa. 

Pajusta palvelumuotoilija Mariia Hämäläinen sparrasi kyselyn tekemisessä ja suunnitteli sekä fasilitoi hankkeen työpajan. Työpajassa jalkauduttiin kohteeseen, eläydyttiin kohderyhmien asemaan, yhdisteltiin aiempaa tietoa uuteen ja luotiin niitä yhdistämällä uusia näkökulmia.   

”Työpajassa tehtiin monta suurta oivallusta ja osallistujien sitoutuminen ilta-aikaan olevaan yhteiseen tekemiseen oli huikeaa! Kun luova ideointi lähti vauhtiin, oli into käsin kosketeltavaa. Oli hienoa olla fasilitoimassa työskentelyä, josta välittyi aito kiinnostus alueen kehittämiseen sekä alueen tärkeys ja merkityksellisyys.” – Mariia 

Olimme todella tyytyväisiä Mariian tapaan fasilitoida palvelumuotoilutyöpajaa! Mariian työskentelytapa oli avainasemassa siinä, että avoin ilmapiirin muodostui, keskustelu avautui ja päästiin maaliin. Ideointi lähti oikein todella lentoon! Suosittelemme Mariiaa ja Pajua ehdottomasti.”

Inka Makkonen, Rautavaaran kunnan kulttuurikoordinaattori